پرخوری اتفاقی است که ممکن است در روزمره برای همه‌ی ما پیش بیاید. اتفاقی که در صورت مستمر شدن می‌تواند عواقب ناخوشایندی را برای ما به همراه داشته باشد. متاسفانه به دلیل لذتی که پرخوری به همراه دارد، ترک آن سخت است.

پس نیاز است که حواس‌مان به پرخوری کردن‌هایمان باشد تا مبادا تبدیل به عادت شود. این مقاله را برای کسانی آماده کرده‌ایم که با این معضل دست و پنجه نرم می‌کنند و به دنبال راه چاره‌ای برای خلاصی از این شرایط هستند. افرادی که از شرایط خود و پرخوری کردن خسته شده‌اند. پس اگر شما هم نیاز دارید که از شر پرخوری خلاص شوید و این موضوع اذیتتان می‌کند، ما را تا انتها همراهی کنید.

راهکارهایی ساده برای رهایی از پرخوری و پیامدهای آن

  1. در هنگام غذا خوردن، فقط غذا بخورید!

هنگامی که شما مشغول غذا خوردن هستید، باید تمام حواس خود را معطوف به این کار کنید. متاسفانه در جوامع امروز تمامی ما عادت کرده‌ایم در حین انجام یک کار، کارهایی دیگر را نیز به سرانجام برسانیم. این خود موجب آن می‌شود که نتوانیم بر روی یک کار تمرکز لازم و کافی را داشته باشیم.

عدم تمرکز کافی در حین انجام هرکاری، کیفیت آن را پایین می‌آورد. غذا خوردن نیز از این قاعده مستثنی نیست! زمانی که در حین غذا خوردن کارهای دیگری را نیز انجام می‌دهید، نمی‌توانید بر غذا خوردن خود تمرکز کنید. حواس‌‎تان از غذا خوردن پرت می‌شود و احتمال بسیار زیادی دارد که متوجه حجم غذایی که می‌خورید نباشید!

پس اگر می‌خواهید عادت پرخوری را ترک کنید، برای اولین قدم نیاز است در حین غذا خوردن، از چک کردن گوشی، حرف زدن با دیگران، تماشای تلویزیون و هرکار دیگری پرهیز کنید.

  1. آهسته و با آرامش غذا بخورید

سریع غذاخوردن به دلیل افزایش احتمالا پرخوری به مرور زمان باعث افزایش وزن می شود!

بیشتر بخوانید:  10 نکته مهم در مسیر کاهش وزن

آهسته غذا خوردن با افزایش احساس سیری و کاهش حس گرسنگی ارتباط دارد و می تواند به عنوان یک راه خوب برای کنترل پرخوری مورد استفاده قرار بگیرد.

 

  1. احساس گرسنگی خود را بشناسید و به اندازه‌ی حس گرسنگی‌تان غذا بخورید

یکی از اتفاقاتی که منجر به پرخوری می‌شود این است که فرد نمی‌داند چقدر گرسنه است. برای این‌که از این اتفاق جلوگیری شود، لازم است بدانید چقدر گرسنه هستید. به این ترتیب شما می‌توانید به اندازه‌ای که گرسنه هستید به غذا خوردن بپردازید و از غذا خوردن بیش از حد جلوگیری کنید.

  1. غذاهای وسوسه کننده را از خود دور کنید

غذاهای وسوسه کننده برای هر فرد متفاوت است. یک نفر به بستنی علاقه‌ی زیادی دارد و دیگری به فست فود. اما در هرحال نکته‌ای که به همه‌ی افراد می‌تواند کمک کننده باشد، این است که این غذاها را بشناسد. پس از این‌که دانستید کدام غذاها شما را وسوسه می‌کنند و باعث پرخوری‌تان می‌شوند، می‌توانید برای اجتناب از آن‌ها برنامه بریزید.

برای مثال شما باید بدانید که هرگز بستنی را در یخچال نگهداری نکنید و ذخیره‌ای برای خود نداشته باشید!

  1. به هیچ عنوان صبحانه را ترک نکنید

خوردن صبحانه از آن دسته مواردی است که منجر می‌شود شما برای چند ساعت سیر باشید. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که صبحانه می‌خورند، بسیار کمتر از دیگران به پرخوری مبتلا می‌شوند.

این افراد در صورت استفاده از پروتئین‌ها در وعده‌ی صبحانه، احساس سیری بیشتری نیز دارند.

  1. برای خودتان میان وعده های سالم آماده کنید

همیشه برای خودتان میوه‌های قطعه شده در یخچال داشته باشید. این امر باعث می‌شود استفاده شما از میان وعده‌های مضر کاهش یابد. لازم است به جای استفاده از چیپس و پفک، میوه‌ها، دانه‌ها و غلات را جایگزین کنید.

  1. کالری مورد استفاده خود را در طول روز بشمارید

شاید در ابتدا سخت به نظر برسد اما اینکه بدانید کالری مصرفی روزانه‌تان چقدر است، به جلوگیری از پرخوری شما کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:  مقایسه رژیم کتوژنیک با سایر رژیم های غذایی

وقتی شما بدانید که تا وسط روز تمام کالری مجاز خود را مصرف کرده‌اید، در ادامه‌ی روز خود را ملزم می‌کنید که کالری مصرفی خود را کاهش دهید. اما زمانی که شما توجهی به این موضوع ندارید، ممکن است هرقدر میل‌تان می‌کشد، کالری مصرف کنید.

  1. به اندازه غذا در بشقاب خود بریزید

هنگامی که بیشتر از وعده غذایی خود، در بشقاب‌تان می‌ریزید، ممکن است خود را گول بزنید و برای اسراف نشدن خود را مجبور کنید آن غذا را تمام کنید. پس لازم است به اندازه برای خودتان غذا بکشید تا از پرخوری پرهیز شود.

  1. مصرف مواد غذایی حاوی فیبر را افزایش دهید

استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر به دلیل این‌که مدت زمان هضمی طولانی دارد، برای زمان زیادی شما را سیر نگه می‎‌دارد. همچنین این مواد غذایی به کارکرد بهتر دستگاه گوارش نیز کمک می‌کنند.

  1. برای استفاده از محصولات بسته بندی، آن‌ها را به ظرف منتقل کنید

هنگامی که شما از بسته بندی یک محصول، برای خوردن آن استفاده می‌کنید، ممکن است بیشتر از وعده مورد نظرتان آن محصول را استفاده کنید. پس برای آن‌که از این اتفاق جلوگیری شود، وعده غذایی را به ظرف انتقال بدهید و به اندازه‌ی لازم از آن استفاده کنید.

  1. برای وعده های غذایی‌تان زمان مشخص داشته باشید

داشتن زمان مشخص و معلوم برای غذا خوردن می‌تواند باعث شود بدن خود را با زمان غذا خوردن تطبیق دهد. پس داشتن نظم در غذا خوردن برای جلوگیری از پرخوری می‌تواند بسیار موثر باشد.

  1. به اندازه‌ی کافی از پروتئین‌ها در برنامه‌ی روزانه‌تان استفاده کنید

پروتئین‌ها از آن دسته مواد غذایی هستند که می‌توانند شما را برای مدت زمانی طولانی سیر نگه دارند. این مواد غذایی باعث می‌شوند بتوانید گرسنگی را کنترل کنید و به اندازه غذا بخورید. پس استفاده از مواد پروتئینی در برنامه روزانه‌تان ضروری است.

  1. سطح قند خون خود را ثابت نگه دارید

مصرف بعضی از مواد غذایی باعث می‌‎شود سطح قند خون شما به سرعت بالا برود و با تمام شدن سوخت و ساز آن ماده غذایی، قند شما بیفتد.

بیشتر بخوانید:  راز لاغری با زیره سیاه

این مواد غذایی موجب گرسنگی می‌شوند و پرخوری را در شما افزایش می‌دهند. پس نیاز است مصرف این مواد غذایی را کم کنید. برخی از این مواد غذایی عبارتند از: کلوچه، آب‌نبات، انواع کیک‌ها، شیرینی ها و …

  1. به جای نوشیدنی‌های شیرین از آب استفاده کنید

نوشیدنی‌های شیرین حاوی شکر یکی از مضرترین مواد غذایی برای پرخوری و افزایش وزن هستند. استفاده از این نوشیدنی‌ها همراه با غذا، می‌تواند منجر به پرخوری شود. پس بهتر است این نوشیدنی‌ها را از برنامه‌ی غذایی روزانه‌تان حذف کنید.

  1. حواستان به شرایط روانی‌تان باشد!

در بسیاری از موارد، پرخوری حاصل از شرایط روانی نامساعد است. استرس و اضطراب، افسردگی و غم و بسیاری از حالات روانی دیگر بر پرخوری موثرند و می‌توانند موجب افزایش پرخوری شود.