مواد غذایی ضد التهاب کدام اند ؟ 

ضد التهاب های طبیعی مواد غذایی هستند که شما میتوانید به منظور کاهش احتمال ابتلا به التهاب مصرف کنید و اگر به عارضه ای مبتلا هستید که منجر به التهاب می شود ،تغییر عادت های غذایی ممکن است برای بهبود وضعیت سلامتی شما بسیار کارامد باشد .

باوجود اینکه دارو درمشانی و دیگر درمان ها از اهمیت زیادی برخوردارند، بسیاری از کارشناسان معتقداند که عادت های غذایی که شامل مواد ضد التهاب هستند نیز میتوانند بسیار کمک کننده باشند. اگرمبتلا به بیماری مانند آرتریت روماتوئید هستید ، تنها با تغییر محتوای بشقاب غذای خود نمی توانید به طور معجزه آسایی درمان شوید، اما داشتن یک رژیم غذایی متشکل از مواد غذایی ضد التهاب موجب می شود که تعداد دفعات عود کردن بیماری کاهش یابد یا اینکه به عنوان مسکن کمی درد شما راتسکین می دهد.

مواد غذایی ضد التهاب علاوه بر ویژگی ضد التهاب بودن مزایای دیگری نیز برای سلامتی ما دارند. حتی اگر این مواد باعث بهبود وضعیت التهابی شما نشوند ، می توانند شانس ابتلا به بیماری های دیگر را کاهش دهند .

مواد غذایی ضد التهاب
مواد غذایی ضد التهاب

مواد غذایی ضد التهاب

هر متخصص تغذیه اصلی شما را به خوردن غذاهای ضد التهاب تشویق می کند. آن ها شامل مقدار زیادی میوه و سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های گیاهی (مانند لوبیا و آجیل)، ماهی های چرب، و گیاهان تازه و ادویه جات هستند.

هر متخصص تغذیه با تجربه ای افراد را به خوردن غذا های ضد التهاب تشویق می کند. برای مثال بسیاری از انواع میوه ها  و سبزیجات، تمامی انواع غلات، پروتئین های گیاهی (مانند مغز ها ( آجیل ) و لوبیا )، ماهی های پرچرب و گیاهان دارویی تازه و ادویه جات .

  • میوه ها و سبزیجات در گروه مواد غذایی ضد التهاب هستند
بیشتر بخوانید:  9 روش عالی برای اینکه در طول روز 500 کالری کمتر مصرف کنید!!

در رژیم غذایی خود از انواع مختلف میوه ها و سبزیجات با رنگ های مختلف استفاده کنید. تحقیقات نشان می دهد سبزیجات برگ دار سبز رنگ مانند اسفناج، کلم پیچ، کلم بروکلی و کلم برگ منبع غنی ویتامین K هستند و می توانند التهاب را کاهش دهند. همچنین ماده رنگی موجود در میوه هایی مانند گیلاس تمشک و شاه توت میتواند همین تاثیر را داشته باشد .

  • تمامی انواع غلات 

بلغور، جو دوسر، برنج قهوه ای، نان سبوس دار و سایر غلات خام و فرآوری نشده  دارای فیبر بالایی هستند و فیبر نیز ممکن است موجب جلوگیری از التهاب شود .

  • لوبیاها از مواد غذایی ضد التهاب

سرشار از فیبر اند، به علاوه غنی  از آنتی اکسیدان ها و سایر مواد ضد التهابی هستند.

  • مغز ها (آجیل ) 

این مواد دارای نوعی چربی هستند که منجر به توقف التهاب میشود . (روغن زیتون و آووکادو نیز منابع سرشاری از این نوع چربی  هستند.)

  • ماهی 

مصرف حداقل دوبار در هفته ضروری است . ماهی سالمون، ماهی تن و ساردین همگی دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به جنگ با التهاب می روند.

  • گیاهان و ادویه ها از مواد غذایی ضد التهاب

آنتی اکسیدان ها را  (علاوه بر مزه ) به غذای شما اضافه می کنند. ماده  آنتی اکسیدان موجود در زردچوبه (ادویه ای که در پودر ها کاری وجود دارد ) کورکومین نام دارد. این ماده توانایی بدن شما در ساخت مواد تقویت کننده التهاب را محدود می کند.

غذاهای التهاب زا

اگر از مشکل التهاب رنج می برید، مصرف غذاهای به شدت فرآوری شده، بیش از حد چرب، یا فوق العاده شیرین برای شما گزینه مناسبی نیست.

  • شیرینی‌ها، کیک‌ها و کلوچه‌ها و نوشابه ها 

این مواد غذایی گزینه های مناسبی برای پرخوری هستند ، که ممکن است منجر به اضافه وزن ، قند خون بالا و کلسترول بالا (که همگی میتوانند منجر به التهاب شوند) شود. شکر منجر به آزاد سازی پروتئین هایی  به نام سیتوکین میشود که در حقیقت پیام التهاب را مخابره می کنند. نوشابه و دیگر نوشیدنی های شیرین (به دلیل دارابودن میزان زیاد شکر ) از محرک های اصلی ترشح سیتوکین اند. متخصصان رژیم غذایی ضد التهابی اغلب معتقد اند شما باید مصرف هرگونه قند اضافی مانند عسل یا شهد اگاو را قطع کنید.

بیشتر بخوانید:  درباره کربوهیدارت های پیچیده چه می دانید؟

گوشت قرمز پرچرب و فرآوری شده (مانند هات داگ)

این گوشت ها دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند که تنها میتوان  مقدار کمی از آن را در روز مصرف کرد در غیر این صورت موجب التهاب می شوند .

کره، شیر فرآوری نشده و پنیر 

باز هم مشکل اصلی وجود چربی های اشباع است. می توانید مصرف لبنیات کم چرب (که التهاب زا نیستند ) را جایگزین انواع پرچرب آن کنید.

غذاهای التهاب زا
غذاهای التهاب زا

سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سرخ شده و سایر غذاهای سرخ شده

این تصور اشتباه است که سرخ کردن مواد غذایی در روغن های گیاهی مضر نیست. روغن ذرت، روغن گلرنگ و سایر روغن های گیاهی همگی دارای اسیدهای چرب امگا 6 هستند. بدن به صورت طبیعی قادر به ساخت امگا 6 نیست بنابرین باید آن را (به میزان لازم ) از طریق مصرف مواد غذایی به دست آورد. اما مصرف بیش از اندازه امگا 6 منجر به از بین رفتن تعادل امگا 6 و امگا 3 در بدن می شود و این امر منجر به التهاب می شود.

خامه های قهوه، مارگارین و هر ماده غذایی دیگری که دارای چربی های ترانس است 

چربی های ترانس (تحت عنوان روغن های نیمه هیدروژنه برروی بطری  روغن ها نوشته می شود ) با میزان افزایش کلسترول LDL در بدن منجر به التهاب می شود. مصرف هر میزان از این مواد مضر است ، بنابراین از خوردن آن ها اجتناب کنید .

گندم، چاودار (گندم سیاه) و جو

نکته مورد توجه درمورد این مواد غذایی میزان گلوتن آنهاست. افراد مبتلا به سلیاک باید از مصرف گلوتن خودداری کنند. اما برای سایر افراد مصرف تمامی انواع غلات به طور قطع بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید:  راز لاغری با زیره سیاه

خطرات التهاب مزمن

التهاب مکانیسم دفاعی طبیعی بدن است. این واکنش از  بدن شما در برابر سموم عفونت و جراحت محافظت می کند، اما اگر این پاسخ ادامه پیدا کند، می تواند منجر به بیماری شود. محققان التهاب مزمن را منشا بیماری های زیر می دانند :

  • سرطان
  • بیماری های قلبی
  • دیابت
  • بیماری آلزایمر
  • افسردگی

شما می توانید با تغییر عادت های غذایی تان خطر ابتلا به التهاب مزمن را کاهش دهید .

منبع نوشته

https://www.webmd.com/diet/anti-inflammatory-diet-road-to-good-health