بیماری های روانی شدید منجر به افزایش ریسک ابتلا به بیماری های قلب و عروق حتی در جوانان می شود 

مطالعات میدانی جدید نشان می‌دهند که بیماری های روانی مهم مانند اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی منجر به افزایش  قابل‌توجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، به ویژه در میان گروه‌های سنی جوان‌تر، می شود.

ربکا سیراسوم سرپرست تیم تحقیقات، گفت: تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی 10 تا 20 سال زودتر از افراد بدون بیماری روانی جدی می میرند و علت اصلی مرگ و میر این بیماران بیماری های قلبی عروقی (CVD) است. (کارشناسی ارشد و پزشک عمومی ،دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه مینه سوتا، مینیاپولیس)

تحقیقات آن ها این نکته جدید را به اکتشافات قبلی اضافه می کند که در افراد مبتلا به بیماری های روانی شدید ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی حتی در جوانی افزایش می یابد.

بیماری های روانی
بیماری های روانی

راسوم در ایمیلی می گوید: داده های ما این نکته را روشن می کند که با استفاده از  معادلات (تخمین ریسک ) خطر قلبی عروقی در طی سی سال (از طول عمر فرد ) می توان افزایش خطر بیماری های قلبی در اوایل بزرگسالی را محاسبه کرد .

زمانی که پزشکان از این معادلات خطر 30 ساله استفاده می‌کنند، می‌توانند به جای اینکه تا سن 40 سالگی منتظر بمانند، شروع به تخمین و رسیدگی به خطر برای افراد 20 ساله کنند، یعنی زمانی که می‌توان از تخمین‌های ریسک 10 ساله استفاده کرد.

او افزود زمانی که پزشکان از این معادلات (تخمین ریسک )خطر قلبی عروقی در طی سی سال (از طول عمر فرد )

استفاده می کنند، آن ها قادر خواهند بود ریسک ابتلا در افراد جوان 20 ساله را نیزبررسی کنند و تخمین بزنند.

به جای اینکه تا 40 سالگی فرد صبر کنند چرا که در این سن تنها می توان ریسک ابتلا در طی ده سال را تخمین زد .

نتایج (تحقیقات آنها ) در 9 مارس به صورت آنلاین در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد.

دکتر نیکا گلدبرگ، استادیار بالینی در گروه پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه گروسمن نیویورک، خاطرنشان کرد: این داده‌ها نشان می دهد : ارزیابی خطر ابتلا به بیماری های  قلبی و  پیشگیری از دیابت وچاقی و ترک سیگار در افراد مبتلا به بیماری روانی شدید ضروری است .

بیشتر بخوانید:  چه علائمی به شما می گوید که پیرچشمی دارید؟

گلدبرگ خاطرنشان کرد که برای انجام این کار یک رویکرد تیمی زیر نظر روانپزشک، پزشکان مراقبت های اولیه، بیماران و اعضای خانواده آن ها مورد نیاز است. او افزود که تحقیقات بیشتری در مورد بهترین روش  کنترل خطرات ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی نیز مورد نیاز است.

برای این تحلیل، محققان 579،924 بیمار غیر  مبتلا به بیماری های روانی شدید  و 11333 بیمار مبتلا به بیماری های روانی شدید را به عنوان بخشی از یک کارآزمایی تصادفی خوشه ای با موضوع حمایت از تصمیم گیری بالینی درمورد مراقبت های اولیه  انتخاب کردند. هدف از این کارآزمایی کاهش خطرابتلا به بیماری های  قلبی عروقی در بیماران مبتلا به بیماری های روانی شدید بود .

میانگین سنی شرکت کنندگان حدود 45 سال بود. 57.8 درصد از گروه مبتلا به بیماری های  روانی شدید  و 54 درصد از گروه غیر مبتلا به بیماری های  روانی شدید به زنان اختصاص داشت .

شرکت کنندگان در مطالعه بین 18 تا 75 سال سن داشتند و بین ژانویه 2016تا  سپتامبر 2018 با یک ارائه دهنده مراقبت های اولیه در یکی از دو سازمان مراقبت های بهداشتی در مینه سوتا و ویسکانسین ملاقات داشته اند . بیماران بر اساس کد های تشخیصی به دسته های  ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری های روانی شدید طبقه بندی شدند.

برای افراد 40 تا 75 ساله که به بیماری های قلبی عروقی مبتلا نبودند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در طی 10 سال با استفاده از نمرات بیماری های قلبی عروقی تصلب شراین محاسبه شد .برای بیماران 18 تا 59 ساله غیر مبتلا به بیماری های قلبی عروقی ،تیم تحقیقات خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در طول 30 سال را با استفاده از معیار های خطر فرامینگهام اندازه گیری کرد .

علائم حیاتی، تشخیص، داروی تجویزی، بیمه درمانی و اطلاعات جمعیت شناختی از پرونده الکترونیک سلامت با استفاده از سیستم پشتیبانی تصمیم گیری بالینی جمع آوری شد.

بیشتر بخوانید:  فقر آهن و تاثیر آن بر سلامت بدن

پس از تطبیق قومیت، جنس، نوع بیمه، سن و نژاد، بیماران مبتلا به بیماری های روانی جدی که بین 40 تا 75 سال سن داشتند و مبتلا به CVD نبودند، میانگین خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی طی 10 سال به میزان قابل توجهی 8.31 در مقایسه با 7.95 در افراد بدون بیماری روانی جدی قابل توجه است که این تفاوت در(میزان ) خطر با افزایش سن کاهش می یابد.

محققان می گویند: “این مشاهدات ممکن است تحت تاثیر عواملی همچون  افزایش درمان و کنترل فاکتور های خطر(ساز ) بیماری های  قلبی عروقی در بیماران مسن تر مبتلا به بیماری روانی جدی باشد.” از طرف دیگر، ممکن است منعکس کننده سوگیری بقا باشد، به طوری که بیماران مبتلا به بیماری روانی شدید نسبت به افراد غیر  مبتلا  به بیماری روانی شدید در سنین پایین تری میمیرند .

هنگام محاسبه خطر 30 ساله برای افراد 18 تا 59 ساله غیر مبتلا به  CVD شناخته شده، بیماران مبتلا به بیماری روانی جدی به طور قابل توجهی در بالاترین سطح خطر (با دو یا چند عامل خطر اصلی) نسبت به بیماران بدون بیماری روانی شدید قرار داشتند. 18.8٪ در مقابل 10.8٪؛ P <.0001).

نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که این افزایش خطر 30 ساله در بیماران مبتلا به بیماری روانی جدی می تواند با میزان بالای سیگار کشیدن و چاقی در بین افراد جوان مبتلا به بیماری روانی شدید و همچنین تشخیص یا مدیریت دیر هنگام عوامل خطرزای قلبی عروقی در این گروه مرتبط باشد.

سایر عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی عروقی در جوانان

با این حال، عوامل دیگری نیز در افزایش شدت بیماری در این گروه نقش دارند، از جمله افزایش مصرف الکل، فعالیت بدنی کمتر، وضعیت اجتماعی-اقتصادی ضعیف و رژیم غذایی نامناسب. همچنین شواهد ژنتیکی برای همپوشانی خطر ژنتیکی برای بیماری‌های روانی جدی و فشار خون، دیس ریتمی قلبی، بیماری قلبی غیرروماتیسمی و دیابت نوع 1 وجود دارد، و بسیاری از داروهایی که برای درمان بیماری‌های روانی استفاده می‌شوند نیز ممکن است خطر CVD را تا حد زیادی از طریق متابولیک قلبی افزایش دهند. اثرات جانبی.”

بیشتر بخوانید:  سرطان تخمدان ، انواع و علل به وجود آمدن آن

سایر نتایج مطالعه به بررسی عوامل خطر قلبی عروقی فردی پرداختند و دریافتند:

  • •کیس هایی که بیماری روانی جدی داشتند، میزان دیابت تشخیص داده شده تقریباً دو برابر بیماران بدون بیماری روانی جدی بود (13.7% در مقابل 6.5%؛ P <.0001).
  • حدود 15% از بیماران مبتلا به بیماری روانی جدی مبتلا به فشار خون بالا بودند و 13.2% بیماران مبتلا به بیماری های روانی جدی فشار خون بالا نداشتند .
  • حدود 69 درصد از بیماران غیر مبتلا  و 80 درصد از بیماران مبتلا به بیماری روانی جدی دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر از 24.9 بودند و 50 درصد از بیماران مبتلا به بیماری روانی جدی معیار چاقی (BMI 30 یا بیشتر) را در مقایسه با  36 درصد از بیماران بدون بیماری روانی جدی داشتند .
  • حدود 36% از بیماران مبتلا به بیماری روانی جدی سیگاری بودند این درحالی است که تنها  12% از بیماران بدون بیماری روانی جدی از سیگار استفاده میکردند ..

محققان اذعان کردند که علاوه بر مشاهده‌ای بودن، سایر محدودیت‌های این مطالعه شامل عدم توجه به مصرف داروهای تجویزی، کمبود اطلاعات در مورد معیار های  اجتماعی انتخابی سلامت، و اینکه مطالعه در یک سیستم مراقبت بهداشتی یکپارچه انجام شده است.

با توجه به کوتاه شدن طول عمر افراد مبتلا به بیماری روانی جدی و سهم قابل توجه بیماری های قلبی عروقی در مرگ و میر زودرس، این گزارش از ارزیابی بیشتر و از درمان موثرِ بیماری های قلبی عروقی  ناشی از عوامل اصلی خطرساز حمایت می کند. این (عوامل اصلی خطرساز) در بیماران مبتلا به بیماری روانی جدی که از سنین پایین‌تر شروع می‌شود منجر به بیماری می شود.

بیماری های روانی
بیماری های روانی

نویسندگان مطالعه نتیجه گرفتند: استفاده از تخمین‌های 30 ساله خطرات قلبی عروقی برای کمک به تصمیم‌گیری در مورد مدیریت و پیشگیری از عوامل خطرساز بیماری های  قلبی عروقی در افرادی که در سنین ابتدایی بزرگسالی هستند و  مبتلا به بیماری‌ های روانی جدی هستند،برای کاهش میزان عوارض قلبی عروقی و مرگ‌ومیر میتواند حائز اهمیت باشد .

مجله انجمن قلب آمریکا 2022. آنلاین منتشر شده 9 مارس.

منبع نوشته 

https://psychcentral.com/adhd/cutting-down-on-chronic-lateness-for-adults-with-adhd